Kérjük várjon

Rabla

Pentru că nouă e important să fi corect informat privind programul Rabla 2017, mai jos găsești cele mai utile informații legate de program
1. Când începe Programul Rabla în 2017?

Anul acesta programul a demarat oficial pe 18 mai. Asta înseamnă că începând cu această dată, agenții Dacia/Renault pot depune în PSIPAN cereri de înscriere pentru persoanele care doresc participarea în Program.

2. Cum procedez dacă am o mașină pe care vreau să o casez?

Pentru a casa o mașină și pentru a obține prima de casare trebuie să efectuezi următorii pași:

  • Te prezinți la AUTOGROUP SIMO cu actele mașinii (talon și cartea de identitate a mașinii) pe care dorești să o casezi.
  • Colegi noștri înregistrează cererea ta și demarează procesul de aprobare a distrugerii la DRPCIV.
  • După efectuarea verificărilor necesare și confirmarea aprobării, identifici un centru de casare autorizat AFM și îți transporți mașina acolo. La predarea automobilului, centrul de casare îți va furniza o dovadă a casării.
  • Următorul pas este radierea mașinii.
  • Vii apoi cu dovada radierii la AUTOGROUP SIMO.
  • Îți comanzi un automobil Dacia/Renault nou, folosind prima de casare în valoare de 6.500 lei.
3. Ce mașini pot fi casate?

Poți casa o mașină care trebuie să aibă cel puțin 8 ani vechime, și anume să fie înmatriculată înainte de 31 decembrie 2009, pentru prima dată în România.

4. Câte tichete pot folosi pentru achiziția unui automobil nou?

Poți folosi un singur tichet (în valoare de 6.500 lei) pentru a cumpăra o mașină noua prin Programul Rabla 2017. Nu există posibilitatea cumulării mai multor tichete.

5. Care este valoarea primei de casare?

Prima de casare în cadrul programului Rabla 2017 pentru automobilele cu motoare termice (nu electrice) este de 6.500 lei (aproximativ 1.450 euro).

6. Ce automobile cu motoare termice sunt eligibile pentru Rabla 2017?

O noutate comparativ cu anul trecut este obligativitatea ca mașina achiziționată prin programul Rabla să emită cel mult 130 de grame de dioxid de carbon pe kilometru. În plus, programul de anul acesta prevede acordarea unui bonus de 1.000 de lei (aproximativ 220 de euro) în cazul în care mașina emite cel mult 98 grame CO2/km.

7. Prețurile afișate pe site pentru automobile Dacia/Renault au prima de casare inclusă?

Da, prețurile afișate pe site, în zona de promoții includ valoarea primei de casare precum și eventualele reduceri în vigoare oferite de Dacia/Renault.

Cu toate acestea, în alte zone ale site-ului, cum ar fi configuratorul, prețurile afișate nu includ prima de casare. Verifică existența mențiunii “preț prin Programul Rabla” în pagina respectivă.

8. Ce fac dacă nu am o mașină pentru casat?

Contactează-ne și noi vom încerca să te ajutăm.

9. Ce fac dacă am o mașină de casat dar nu vreau să cumpăr o mașină nouă?

Contactează-ne și noi vom încerca să te ajutăm.

10. Pot să achiziționez o mașină prin programul Rabla prin finanțare / leasing?

Da, poți achiziționa o mașină cu finanțare. Pentru mai multe informații despre achiziția printr-un program de finanțare (credit, leasing, etc) contactează AUTOGROUP SIMO.

11. Sunt interesat de o mașină second hand (la mâna a doua).

Nu poți achiziționa un automobil second hand (la mâna a doua) prin Programul Rabla. Poți însă să contactezi AUTOGROUP SIMO care te poate ajuta cu mai multe informații despre automobilele second hand. 

Nu găsești informația dorită, descarcă de aici ordinul nr. 661 din 24.04.2017, privind aprobarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017 - 2019.